Klees Mirabell Juwel

Ei meriittejä

NimiKlees Mirabell JuwelSyntynyt26.11.2022 Saksassa, 4-v
Rotu VesländerKasvattajaKleemann
Väri MustankimoOmistajaStal Hartholt
Säkäkorkeus172 cmRekisterinumerotVH23-102-0019, #PKK
SukupuoliTammaKoulutustasoTavoitteena Grand Prix

Jos rauhallinen olisi persoona. Niin he, jotka ovat tekemisissä Junen kanssa päivittäin kuvailisivat sitä parhaiten.

Kaunis kimo on ikäistään roimastaan vanhempi sielu. Se tuntuu jo oppineen opit joita ikääntyessä nyt yleensä opitaan, eikä sen luonteessa ole vihjettäkään siitä että se on vasta raaka nelivuotias. Toki sen näkee tamman fysiikasta, eihän sen tasapaino tai lihasmassa vielä ole kehittynyt läheskään loppuun asti, mutta korvien välissä se tuntuu jo aloittaneen matkan kohti aikuisuutta (tai peräti vanhuutta) ja elävän elämäänsä kovin huoletta. Kun muut nuoret hevosenalut säpsyvät kaikkea mikä liikkuu ja näkevät pieniä vihreitä miehiä areenan kulmissa, Junea ei vähempää kiinnostaisi. Tamma tuntuu tietävän milloin palkintojenjaossa täytyy seistä kansallislaulun ajan, se tietää milloin hypätään tosissaan ja milloin ollaan vain treeneissä. Kaiken kaikkiaan se tuntuu melkein omituisen ihmismäiseltä, ja se onkin kehittynyt tallilaisten sisäpiirivitsiksi. Kun Alvaro ja Akira naureskelevat keskenään ja arvuuttelevat minkälainen keski-ikäinen saksalaisrouva Junen karvapeitteen alla on piilossa, tamma seuraa keskustelua korvat höröllä ja räpsyttelee pitkiä silmäripsiään.

June rakastaa hyppäämistä ja se on osoittanut sen väläytellessään lupaavaa tekemistä areenalle rakennetulla irtohyppy-kujalla. Ratsastajan kanssa ei suju hassummin sekään, ja tamma on jo sisäistänyt yleiset pelisäännöt ja ja on todella hyvin kommunikoiva hevonen joka ottaa avut kuuliaisesti vastaan. Tottakai, jälleen kerran, kunhan ratsastaja on oikeanlainen ja suhde on molemmin puolin hyvä. Se peilaa vahvasti ratsastajaansa ja muita ihmisiään, ja vaati ympärilleen itsevarmoja ihmisiä jotka luottavat myös siihen takaisin.

Muista hevosista tamma ei oikein välitä ja sille on ollut melko vaikeaa löytää mieleistä tarhakaveria jonka kanssa se aidosti viihtyy. Ironisesti kun Priska saapui Hartholtiin ja tarhat olivat täynnä, kaksikko päädyttiin sovittamaan yhteen odotuksissa ollen kissatappelu tai vähintäänkin pieni kränä, mutta ne klikkasivat heti hyvin keskenään. Miten se menikään, vastakohdat täydentävät toisiaan. Yin ja yang. Se kuvaa täydellisesti ruunikon kaaostajan ja valkoisen zenin suhdetta.

i Klees Moriarty

kimo vesländer, 174 

ii Mycroft xx

musta xx, 170

iii Archie Goodwin xx (EVM)
iie Mind The Gap xx (EVM)

ie Fabia

172

iei Fackel (EVM)
iee Madame (EVM)

e Mirandas Juwel

musta hannover, 170

ei Touch of Classic

hannover

eii Sandro Classic Z (EVM)
eie Touch the Heaven (EVM)

ee Miranda

hannover

eei Malheur (EVM)
eee Amanda (EVM)

Meriitit ja kilpailukalenteri

PvmPaikkaJaosLuokkaSijoitus
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit80 cm5/16
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitSmall Tour 90 cm3/18 4 vp

Kilpailee porrastetuissa, katso ajankohtainen tilanne VH-profiilista

PÄIVÄKIRJA

Elainella oli luonnollisesti paljon tietotaitoa hevoskasvatuksesta ja roduista, mutta saksassa kehitetty puoliverirotu tuli hänellekin aivan uutena tuttavuutena. Veslandinhevonen, tai Velsänder niinkuin sitä kotimaassaan kutsuttiin, oli urheiluhevosrotu joka oli kehitetty melko vastikään maan harrastajien keskuudessa. Elaine haali läpi kaiken tiedon ja materiaalin mitä käsiinsä sai, ja kun vastaan sitten tuli kasvattaja jolla oli tarjota estelinjaiset vanhemmat, oli kiusausta mahdoton vastustaa. Viktor taipui onneksi mukaan juoneen ja pian oltiinkin porukalla Saksassa hevosia ihmettelemässä.

Vuotta myöhemmin sähköpostiin oli tullut liuta kuvia suurisilmäisestä tammasta ja Elaine oli myyty. Lukuisten vierailuiden ja allekirjoitettujen papereiden jälkeen June muutti Alankomaihin ja liittyi hartaan odotuksen päätteeksi osaksi tallin nuorten hevosten laumaa.

Uudelta tulokkaalta odotettiin luonnollisesti paljon – kun karsinat ovat täynnä nuoria hevosia toinen toistaan makeammista suvuista, ei paikka huipputallista ollut aivan ilmainen vaan iän karttuessa sen tulisi osoittaa olevansa hintansa arvoinen. Jokin kuitenkin kertoi Elainelle, että kimoutuva saksalaistamma olisi yksi niistä jotka jäisivät ja nousisi Grand Prix-tason vakionimeksi.