Mussel

Ei meriittejä

NimiMusselSyntynyt02.04.2021 Saksassa  ūüá©ūüá™ 
RotuGerman Classic PonyTuojaVRL-14900
Väri, merkitHopeanmustaOmistajaVRL-14900
Säkä111 cmRekisterinumerotVH21-102-0045, #PKK4355
SukupuoliOriKoulutustaso

© Anne L 2021

Mussel on kai joissain mielensä perukoilla vakuuttunut olevansa uljas arabianhevonen, mutta todellisuus ja kuvitelma ovat pahasti törmäyskurssilla. Pienen ponin kukkoilua on kyllä ihan huvittavaa katsoa, mutta vaikka sillä onkin kauniit liikkeet ja pitkät jalat, ei usein ylitseampuva esitys saa metrin korkuisen hulmuharjan esittämänä erityisemmin oikeutta. Hopeanmusta on noukkinut geenipoolinsa tulisemman combon ja kaukana on se shetlanninponisukulaisten paljon mainostettu lapsiystävällisyys ja varmuus. Ei se pahantahtoinen ole, mutta egopää pahinta laatua eikä tunnu oppivan toisesta tai kolmannestakaan kerrasta.

Ajaessa Mussel on kärsimätön mutta ihan yhteistyökykyinen kaveri, ja sillä on sen verran kokemusta kärryttelystä että ponin taakse pystyy istuttamaan vähän raaemmankin kuskin. Pidätteitä voi olla hankalaa saada läpi, ja Mussel on sen verran herkkä ettei suussa roikkuminen ainakaan edesauta ponin menohalujen hallintaa. Se toimiikin melko pitkälle ääniavuilla ja mitä kevyemmin sen saa ohjalle sen paremmin ja tarkemmin sujuu työskentely.

Ratsailla se on sen sijaan itse roimasti raaempi, eikä läheskään aina ole luvassa mitään tasaista menoa vaan maneesireissu alkaa helposti muistattamaan sirkusnumeroa. Sopivan kokoista ja tarpeeksi taitavaa kuskia on hankala löytää, mutta kun sopiva mätsi löytyy saa Musselistakin irti melkoisia askeleenpidennyksiä ja tanssiaskeleita niin pieneksi poninpahaseksi.

Muiden hevosten kanssa ori on… no, ori. Kaikki stereotypiat toteutuvat – ei tykk√§√§ kanssaoreista ja on kev√§isin liki jokaisen tamman per√§√§n. Ruunistakaan Mussel ei liiemmin pid√§ muttei v√§lit√§ vihoitellakaan.


i Mikkel

hprn, 146 cm

ii Makia

hprt 145 cm

ie Elektra

mrn 142 cm

e Preia

m, 139 cm

ei Regat

mkm, 141 cm

ee Priima

rn, 142 cm

Jälkeläiset

00.00.2020NimiEmäOmistaja
00.00.2020NimiEmäOmistaja

Periyttää koreita askellajeja ja tulista luonnetta. Tarjolla jalostukseen oman rotunsa evm-tammoille


PvmPaikkaJaosLuokkaSijoitus

P√ĄIV√ĄKIRJA


00.00.2020