virtuaalihevonen, a sim-game horse

NimiMusselOmistajaVRL-14900
RotuTilastohevonen/-poniTuojaVRL-14900
Väri, merkitHopeamusta, tähtiSukupuoliruuna
Säkäkasvaa/ n. 140 cmRekisterinumeroVH21-102-0045
Syntynyt, ikä2.4.2021 Viro, 2Koulutustaso
© Anne L 2021

Mussen menneisyydestä ei ole merkittävää arkistointia, mutta jotenkin se päätyi pienen tilallisen pellolta suureen hevoshuutokauppaan Virossa kevättalvella 2021. Sukutaulu on puutteellinen ja muissakin papereissa vain välttämätön tieto, mutta ruuna läpäisi eläinlääkärin tarkastuksen ja sai Suomessakin puhtaat paperit.

Inari osti ruunan naurettavaan hintaan ahtaasta aitauksesta, ja niin alkoi pitkä laivamatka Suomenlahden yli Helsinkiin ja sieltä yli 1000 kilometrin ajo Rovaniemelle. Musse on käsittelemätön, nuori ja energinen hevonen eli sitä ei anneta missään tilanteessa aloittelijoiden käsiin ja koulutuksen hoitavat osaavat ihmiset. Kultainen luonne on kuitenkin alkanut välkkymään epäluulon seasta, ja ruunasta tulee varmasti muutaman vuoden päästä mukava hevonen jos ei asiakkaille niin yksityiseen käyttöön.


Musse on vähän käsitelty, ihmistä kohtalaisesti pelkäävä nuori joka vietti ensimmäiset päivänsä pihatonperällä mutta alkoi pikkuhiljaa rohkaistumaan laumatoverien mennessä luottavaisin mielin portille kaksijalkoja vastaan. Nykyään se antaa jo pukea ja riisua riimua, taluttaa ympäriisä ja jopa nostaa etukavioita ja harjata hieman, mutta edistys on hidasta ja tapahtuu vain kun ruuna itse on sillä tuulella että ihmisen seura ja namit takintaskuissa kiinnostavat.

Laumaan Musse on solahtanut kuin kala veteen, eikä se ole mikään ihme kun se onkin tiettävästi viettänyt koko elämänsä melko suuressa laumassa. Vähän on nuoripoika yrittänyt liikaa arvokkaita ruunanluuttuja hätyytellä, mutta sille on annettu vähintään samalla mitalla takaisin ja toistaiseksi pahnan pohjimmaisena elävä Musse vain haaveilee arvovallan noususta lauman kesken. Ei sitä silti kovin rankasti kiusata, kunhan muistutellaan ettei samalle heinäverkolle sovi tunkea turhan kukkoilevaan sävyyn. Musse on kiinnostunut muidenkin aitausten hevosista kovasti, ja tapaa huudella ohimeneville terveisiä ja seurata aidanviertä kun naapurissa tapahtuu. Tallissa se ei ole vielä viettänyt aikaa lähinnä tilanpuutteen takia, mutta se vieraili aulassa hiljaiseen aikaan ja sai paljon kehuja vaikka seuriksen ovelta kuikuilevat hoitajat ja aulan radio vähän jännittivätkin.