Istara v.d. Nevel

3 Star Prospect

NimiIstara v.d. NevelSyntynyt13.06.2022 Alankomaissa, 4-vuotias
RotuHollannin puoliverinenKasvattajaStal Nevel (VRL-14627)
VäriRuunivoikko, piirto, sukatOmistajaStal Hartholt (VRL-14900)
Säkä167 cmRekisterinumerotVH22-012-0130, #PKK
SukupuoliTammaKoulutustasoTavoite Grand Prix

Tara on ollut varsasta asti iloisen utelias linssilude, eivätkä vuodet ole muuttaneet sitä yhtään. Ruunivoikko on epäsuorasti nimitetty talin maskotiksi ja se hoitaa työtään ahkerasti hamuamalla jokaisen sen karsinan ohi kulkevan ihmisen taskuja ja käsiä. Se on aina pitänyt huomiosta ja hellyydestä, eikä kaihda vieraidenkaan ihmisten rapsutuksia vaan saattaa jopa puskea päätään heidän syliinsä. Vaikka se onkin täynnä nuoruuden energiaa ja on hyvin liikkuvainen ja häsläävä, ei tamman hallitsemiseen vaadita kovia otteita vaan se toimii parhaiten pehmeän määrätietoisissa käsissä.

Satulan alla ruunivoikosta on muovautuvassa hieno ratsu. Se on luonnostaan varovainen ja ilmava hyppääjä joka haluaa aina pistää parhaansa peliin, ja jos rastastaja osaa tukea sitä tarpeeksi eikä jää nipistämään suusta tai puristamaan polvilla esittelee Tara parhaimmillaan jo eri pätevää tekemistä. Estekentällä se on kilpailuhenkinen ja terävä, sileällä se vielä etsii tasapainoa ja kärsivällisyyttä.

Tara on melko hevosneutraali eikä välitä kenen kanssa tarhaa tai jakaa kentän. Se osaa kyllä näyttää kaapin paikan jos sen silmille oikein hypitään, mutta sen verran pehmoinen se tuuppaa olemaan että tamman tarhaseura on parempi valita tarkkaan ettei sitä retuuteta kuin märkää rättiä.

i Beaufort

kwpn, ruunivoikko, 169 cm

ii Brocciu

kwpn

iii Bleu De Gex

kwpn

iie Junno

kwpn

ie Cabona 

kwpn

iei Eirico

kwpn

iee Breonna 

kwpn

e Fine Line

kwpn, rautiaankirjava, 162 cm

ei Wicked One

kwpn

eii Venom U

kwpn

eie Killer Queen

kwpn

ee Only Angel

kwpn

eei Lost Boy

kwpn

eee Cherry

kwpn

Jälkeläiset

00.00.2000NimiIsäOmistaja
Iaokim

PvmPaikkaJaosLuokkaSijoitus
04.08.2022Young Horse ChampionsVillit90-100 cm3/8, 0 vp 70.463 s
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit80 cm8/16
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit100 cm8/25
26.08.2023Kultasaari Cup 2023VillitPrix de Naturpa 110 cm16/25 8 vp 71.214 s
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitMedium Tour 100cm
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitAmater Tour 110cm

Kilpailee porrastetuissa, katso ajankohtainen tilanne VH-profiilista

PÄIVÄKIRJA

Istaran tarina alkaa olla jo klassikko. Ensin Elaine näkee hevosen, sitten miettii saisipa siitä hienon varsan ja lopuksi pistävää viestiä menemään. Tällä kertaa ihastusta aiheuttanut tamma oli Stal Nevelin Fine Line, joka kiinnitti Elainen huomion potentiaalillaan vaikkei sillä ehkä ollutkaan vielä ihmeellisempää näyttöä. Tottakai tamma vielä pisteenä i:n päällä ihastutti kauniilla karvapeitteellään, joka ei koskaan ollut negatiivinen tekijä näitä päätöksiä tehdessä. Yhdistelmän pariksi valikoitui saman tallin Beaufort kasvattajan suosittelemana, ja varsan oli määrä syntyä kesäkuusta.

Kun sähköpostiin sitten kilahti kuvia ja myöhemmin kutsu tulla ruunivoikkoa katsomaan, oli Elaine jo etukäteen aivan myyty. Ruunivoikko tamma oli vankkarakenteinen, liikkui toki hoippelon varsamaisesti mutta näytti silti pysyvän hyvin pystyssä suorin jaloin.

Olihan sille hevosen ostamiselle ihan oikeitakin syitä. Hartholtiin kaivattiin uutta verta ja Elaine oli jo pitkään kaivellut tuttuja ympyröitä sopivien vanhempien toivossa. Myös Nora kiinnostui projektista ja osti Tarasta osan itselleen, ja kaksikon on tarkoitus kivuta nuorten luokkien kautta Grand Prix-tasolle.


Syyskuu 2023 – Maastossa, satulassa Nora Visser

Kun mä avasin karsinan oven mua katsoi sahanpuruinen ja takkuhäntäinen peikko, mutta 20 minuuttia myöhemmin mä talutin tallista harjatun, sileäjouhisen ja varustetun tamman jonka pystyi jo melkein ottamaan tosissaan. Itse mä olin aika rähjäinen, mutta heinänkorret hiuksissa ja hevosesta lähtenyt pöly ratsastushousujen reisissä nyt oli osa hevosihmisen arkea. Elohopea oli vähän plussalla, mutta olin heittänyt Staran selkään enkkuviltin ja käynyt pukemassa paksun vaaleanpinkin tuulitakin ja nahkarukkaat. 

Maneesi ei houkuttelut viikonlopun aamupäiväruuhkassa, joten nousin ratsaille tallin pihassa ja suuntasin metsäpolulle joka johti kierrokselle kenttäesteradan ympäri.

Tavallisesti mä olisin viestittänyt Rikeä laittamaan hepan valmiiksi, mutta aikaa oli joten olin itse hakenut Taran tarhasta ja laittanut sen rauhassa kuntoon jutustellen Adan kanssa joka siivosi tyhjän tammakäytävän karsinoita radion pauhutessa. Mulla oli hyvä olo, hymyilytti kun katselin kauniin ruskan sävyisiä maisemia tutuiksi tulleiden hiekanväristen korvien takaa. Tarakin pärskähteli ja venytti askeltaan.