Istara v.d. Nevel

3 Star Prospect

NimiIstara v.d. NevelSyntynyt13.06.2022 Alankomaissa, 4-vuotias
RotuHollannin puoliverinenKasvattajaStal Nevel (VRL-14627)
VäriRuunivoikko, piirto, sukatOmistajaStal Hartholt (VRL-14900)
Säkä167 cmRekisterinumerotVH22-012-0130, #PKK
SukupuoliTammaKoulutustasoTavoite Grand Prix

Tara on rehellinen ja reipas estehevosen taimi.

Tamma on ollut varsasta asti iloisen utelias linssilude, eivätkä vuodet ole muuttaneet sitä yhtään. Ruunivoikko on epäsuorasti nimitetty tallin maskotiksi ja se hoitaa työtään ahkerasti hamuamalla jokaisen sen karsinan ohi kulkevan ihmisen taskuja ja käsiä. Se on aina pitänyt huomiosta ja hellyydestä, eikä kaihda vieraidenkaan ihmisten rapsutuksia vaan saattaa jopa puskea päätään heidän syliinsä. Vaikka se onkin täynnä nuoruuden energiaa ja on hyvin liikkuvainen ja häsläävä, ei tamman hallitsemiseen vaadita kovia otteita vaan se toimii parhaiten pehmeän määrätietoisissa käsissä.

Satulan alla ruunivoikosta on muovautuvassa hieno ratsu. Se on luonnostaan varovainen ja ilmava hyppääjä joka haluaa aina pistää parhaansa peliin, ja jos rastastaja osaa tukea sitä tarpeeksi eikä jää nipistämään suusta tai puristamaan polvilla esittelee Tara parhaimmillaan jo eri pätevää tekemistä. Estekentällä se on kilpailuhenkinen ja terävä, sileällä se etsii vielä tasapainoa ja kärsivällisyyttä.

Tara on melko hevosneutraali eikä välitä kenen kanssa tarhaa tai jakaa kentän. Se osaa kyllä näyttää kaapin paikan jos sen silmille oikein hypitään, mutta sen verran pehmoinen se tuuppaa olemaan että tamman tarhaseura on parempi valita tarkkaan ettei sitä retuuteta kuin märkää rättiä.

i Beaufort

kwpn, ruunivoikko, 169 cm

ii Brocciu

kwpn

iii Bleu De Gex

kwpn

iie Junno

kwpn

ie Cabona 

kwpn

iei Eirico

kwpn

iee Breonna 

kwpn

e Fine Line

kwpn, rautiaankirjava, 162 cm

ei Wicked One

kwpn

eii Venom U

kwpn

eie Killer Queen

kwpn

ee Only Angel

kwpn

eei Lost Boy

kwpn

eee Cherry

kwpn

Jälkeläiset: Iaokim 2023


PvmPaikkaJaosLuokkaSijoitus
04.08.2022Young Horse ChampionsVillit90-100 cm3/8, 0 vp 70.463 s
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit80 cm8/16
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit100 cm8/25
26.08.2023Kultasaari Cup 2023VillitPrix de Naturpa 110 cm16/25 8 vp 71.214 s
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitMedium Tour 100cm1/20 0vp
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitAmater Tour 110cm15/26 4 vp

PÄIVÄKIRJA

Istaran tarina alkaa olla jo klassikko. Ensin Elaine näkee hevosen, sitten miettii saisipa siitä hienon varsan ja lopuksi pistävää viestiä menemään. Tällä kertaa ihastusta aiheuttanut tamma oli Stal Nevelin Fine Line, joka kiinnitti Elainen huomion potentiaalillaan vaikkei sillä ehkä ollutkaan vielä ihmeellisempää näyttöä. Tottakai tamma vielä pisteenä i:n päällä ihastutti kauniilla karvapeitteellään, joka ei koskaan ollut negatiivinen tekijä näitä päätöksiä tehdessä. Yhdistelmän pariksi valikoitui saman tallin Beaufort kasvattajan suosittelemana, ja varsan oli määrä syntyä kesäkuusta.

Kun sähköpostiin sitten kilahti kuvia ja myöhemmin kutsu tulla ruunivoikkoa katsomaan, oli Elaine jo etukäteen aivan myyty. Ruunivoikko tamma oli vankkarakenteinen, liikkui toki hoippelon varsamaisesti mutta näytti silti pysyvän hyvin pystyssä suorin jaloin.

Olihan sille hevosen ostamiselle ihan oikeitakin syitä. Hartholtiin kaivattiin uutta verta ja Elaine oli jo pitkään kaivellut tuttuja ympyröitä sopivien vanhempien toivossa. Myös Nora kiinnostui projektista ja osti Tarasta osan itselleen, ja kaksikon on tarkoitus kivuta nuorten luokkien kautta Grand Prix-tasolle.


Syyskuu 2023 – Maastossa, satulassa Nora Visser

Tavallisesti mä olisin viestittänyt Rikeä laittamaan hepan valmiiksi, mutta aikaa oli joten olin itse hakenut Taran tarhasta ja laittanut sen rauhassa kuntoon jutustellen Adan kanssa joka siivosi tyhjän tammakäytävän karsinoita radion pauhutessa.

Kun mä avasin karsinan oven mua katsoi sahanpuruinen ja takkuhäntäinen peikko, mutta 20 minuuttia myöhemmin mä talutin tallista harjatun, sileäjouhisen ja varustetun tamman jonka pystyi jo melkein ottamaan tosissaan. Itse mä olin aika rähjäinen, mutta heinänkorret hiuksissa ja hevosesta lähtenyt pöly ratsastushousujen reisissä nyt oli osa hevosihmisen arkea. Elohopea oli vähän plussalla, mutta olin heittänyt Staran selkään enkkuviltin ja käynyt pukemassa paksun vaaleanpinkin tuulitakin ja nahkarukkaat. ‘Kun mä avasin karsinan oven mua katsoi sahanpuruinen ja takkuhäntäinen peikko, mutta 20 minuuttia myöhemmin mä talutin tallista harjatun, sileäjouhisen ja varustetun tamman jonka pystyi jo melkein ottamaan tosissaan. Itse mä olin aika rähjäinen, mutta heinänkorret hiuksissa ja hevosesta lähtenyt pöly ratsastushousujen reisissä nyt oli osa hevosihmisen arkea. Elohopea oli vähän plussalla, mutta olin heittänyt Staran selkään enkkuviltin ja käynyt pukemassa paksun vaaleanpinkin tuulitakin ja nahkarukkaat. 

Maneesi ei houkuttelut viikonlopun aamupäiväruuhkassa, joten nousin ratsaille tallin pihassa ja suuntasin metsäpolulle joka johti kierrokselle kenttäesteradan ympäri.

Mulla oli hyvä olo, hymyilytti kun katselin kauniin ruskan sävyisiä maisemia tutuiksi tulleiden hiekanväristen korvien takaa. Tarakin pärskähteli ja venytti askeltaan.


Åland Weekend 2023 

Suurkilpailuiden hälinä oli käynyt kesän mittaan tutuksi ja ja melkein tylsäksi, mutta vielä ehdittiin puristamaan kalenteriin yhdet suurkilpailut ennen parin viikon syyslomaa ja siirtymistä hallikaudelle. Elaine oli empinyt ilmoittautumista koska matka Ahvenanmaalle ei ollut hevosille tai tukijoukoillekaan kevyt enään tässä vaiheessa kautta, mutta aamukokouksessa päädyttiin kompromissiin, jossa vanhemmat GP-hevoset jätettiin kotiin lepäämään ja nuoret hevoset pääsivät töihin. Ne kun kaipasivat kaikkein kipeimmin kokemusta ja kansainvälisiä startteja vöittensä alle. Vaikka ykköshevoset jäivätkin kotiin, ratsastajista ei voinut sanoa samaa. Akira oli ilmoittautunut mukaan ja myös Nora taikoi aikaa kalenteriinsa Taran ja Pandan ratsastajaksi ja otti myös Daanin vastuulleen, kun Akiran kädet olivat liian täynnä.

Noran ykkösratsuina toimi Tara, sievä ruunivoikko jonka tämä oli ominut itselleen Elainen nenän edestä. Hän ei kuinkaan ollut pahoillaan, sillä tamma piti Norasta paljon ja kaksikon yhteistyötä oli ilo katsella kasvavan ajan mittaan. Tara oli hypännyt kotona jo metriä kahtakymmentä, ja kisojen korkeuksiksi valittiin turvallinen metri ja metrikymppi.

Ruusukkeita ei lähdetty hakemaan, mutta sellainen tarttui kaikkien iloksi mukaan. Metrin luokka oli Taran tähänastisen uran paras, sillä paremmin rullaavaa rataa olisi tuskin kotimaanesissakaan saatu aikaan. Onnittelut ja puheensorina kävi ratsukon ympärillä kun Rike teki viimehetken puunailuja ja Nora asetteli sinivalkoista ruusuketta saappaanvarteensa.