Hello, I Love You

2 Star Prospect, tavoite EV ja ERJ

NimiHello, I Love YouSyntynyt29.07.2022 Ruotsi, 4-v
RotuSWBKasvattajaJessamine Vidskar (VRL-14837)
VäriTummanrautiasOmistajaStal Hartholt (VRL-14900)
Säkä173 cmRekisterinumerotVH22-043-0026, PKK5371
SukupuoliOri Koulutustaso110/HeB, tavoite GP

Love on se klassinen ”ai tää on ori?” – hevonen. 

Nimikin sen kai jo sanoo, mutta raudikko on loputtoman lempeä luonne joka todellakin tuntuu sanovan jokaiselle tapaamalleen ihmiselle rakastavansa heitä. Hoitotoimenpiteet muuttuvat nopeasti rapsutustuokioiksi ja rautias on kerjäämisen maailmanmestari joka sulattaa tiukimmatkin tädit kaivelemaan taskujen pohjiaan.

Sen ratsun ura on vielä lähtötelineissään eikä valmiissa maailmassa mihinkään kiire ole, mutta tavoitteita on asetettu kasvun muotiksi ja Akiran onkin määrä startata Loven kanssa ensin nippu nuorten luokkia ja kivuta sitten pikkuhiljaa korkeustasoja. Ori nauttii hyppäämisestä ja on osoittanut merkittävää skouppia ja intoa. Sileällä rautias on vielä hyvin mustavalkoisella pohjalla mutta edistyy nopeasti. Se vastaa hyvin ratsastajan apuihin mutta jos se ei ymmärrä heti mitä kysytään, ori turhautuu itseensä helposti ja heittäytyy avuttomaksi.

Muihin hevosiin Love suhtautuu kylmän viileästi. Se on ystävällinen mutta osaa pysyä välimatkan päässä jos sen tervevhdyksiin ei vastata samalla energialla. Laitumella se on viettänyt paljon aikaa samanikäisten orien kanssa ja vaikkei se pomotakaan ketään ympäriinsä, harva ryhtyy suuren rautiaan kanssa olemaan eri mieltä.

i Howudoin Z VIP MVA Fn, KTK-II

mrn zangersheide, 160 cm

ii Heylook Z
Z, 165cm, ruunikko

iii Hallo Z
Z, 166cm, tummanruunikko

iie Luliana Van Locke
trak, 159cm, rautias

ie Nancy Tullebrook Z
Z, 169cm, musta

iei Namaste Z
Z, 167cm, ruunikko

iee Tiffany Tullebrook Z
Z, 159cm, mustankimo

e Peggy von Winjands EV-II

trt kwpn, 170 cm

ei Bono v.d. Boshoff
KWPN, 175cm, tummanruunikko

eii Bona Parte
KWPN, 176cm, ruunikko

eie Chelitas
holst, 163cm, ruunikonkimo

ee Puppet von Wijnands
KWPN, 160cm, tummanrautias

eei Pepé
trak, 159cm, tummanrautias

eee Kalopsia von Wijnands
bwp, 162cm, ruunikonkimo

Jälkeläiset

SyntynytSkpl, Nimi, PalkinnotTammaOmistaja

PvmPaikkaJaosLuokkaSijoitus
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit80 cm10/16
27.08.2023Kultasaari Cup 2023Villit110 cm14/25 4 vp 79.120 s
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitMedium Tour 100cm17/20 12vp
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitAmater Tour 110cm20/26 8vp

PÄIVÄKIRJA

Ensihetkiä 29. heinäkuuta 2022, kirjoittanut kasvattaja

Siinä se nyt oli, ajatteli Jessa katsoessaan kahta hevosta karsinan kaltereiden lävitse. Naisen jo toinen oma kasvatti ja edelleen hän oli aivan yhtä pulassa pikku varsojen kanssa. Hän teki päivittäin töitä nuorten ja vihreiden hevosten alkujen kanssa, mutta pienet maitovarsat eivät millään tapaa kuuluneet bruneten mihinkään osaamisalaan. Pieni hontelo orivarsa käveli hieman huojuen emänsä nisille heilautten pientä lapsukaisen häntäänsä tomerasti. Ihan kuin sekin tietäisi paremmin mitä tässä tilanteessa kuului tehdä.

Anne-Marien ohjeesta nainen oli pysynyt enemmän sivustaseuraajan roolissa ensimmäiset pari tuntia, mutta nyt oli aika Peggyn sekä tamman jo toisen varsan päästä pihalle tuulettumaan. Emätamma hyväksyi omistajansa heti lähelleen ja Jessan rauhallisella juttelulla myös äidiltänsä värinsä perinyt pienokainen tuli tekemään lähempää tuttavuutta. Peggy sai riimun päähänsä ja pienellä kalastelulla nainen onnistui ujuttamaan riimunnarun myös varsan ympärille.

Ulkoilma otti vastaan kirkkaana ja raikkaana ja kumpainenkin Jessan (muka) talutettavista – Peggy osasi lyhyen tien varsalaitumelle vaikka silmät kiinni ja varsahan fiksuna seuraisi tietenkin emäänsä minne vaan – käyttäytyi soveliaasti, vaikka naisen sydän tuntuikin hakkaavansa tiensä ulos rinnasta jännityksestä. Aitauksen portin kiinni saatuaan Peggy maleksi hitaasti lapsostaan koko ajan silmällä pitäen suoraan juomaan, jonka jälkeen tamman nenä osoitti lähimpään ruohomättääseen. Jessankin oli myönnettävä, että kesäauringossa hohtavan suklaanruskeana hoiperteleva orivarsa oli ehkä yksi suloisimmista näyistä mitä hän oli nähnyt.


16. syyskuuta 2022, kirjoittanut Nora

Nuoret hevoset olivat meillä arkipäivää ja niitä tuli ja meni, joskus jäikin.

Kun mä katselin tarhaa pitkin liihottavaa varsaa, aavistelin jälkimmäistä. Oli nimittäin niin että tällä kertaa Elaine ja Viktor olivat ostaneet hienosta tilausyhdistelmästä tummanrautiaan orin, ja molemmat olivat tuntuneet olevan aivan erityisen tohkeissaan kun se vihdoinkin saatiin omaan pihaan.

Loven matka Hartholtissa oli ainakin alkanut lupaavasti. Selkeästi paljon pienestä asti käsitelty varsa on sosiaalinen ja utelias, ja se tekee kehuttavan paljon yhteistyötä talutusharjoituksissa ja kavioiden vuollossa.

Vaikka Elainella olikin tapana parittaa ratsukot ajoissa valmiiksi kasvamaan yhdessä kohti Grand Prix uraa, vaihtoivat meillä silti nuoret hevoset tasaisesti kuskeja treeneissä ja kilpailuissakin. Niinpä odotin innolla orin ratutusta ja sen satulaan pääsemistä vaikka sitä olikin jo mallattu Akiralle seuraavaksi Grand Prix-projektiksi Tikan rinnalle.