Elaine Gerts

Syntynyt 14.7.1981 Amsterdamissa, Alankomaissa. 165+ cm.

Hevosihmisenä

 • Olympiatason esteratsastaja joka omistaa hulppean kilpatallin Alankomaissa.
 • Syntyi ja kasvoi hevosten parissa ja pääsi parikymppisenä töihin ammattiratsastajaksi. On edustanut Alankomaiden maajoukkuetta ja voittanut useita arvokilpailuita Grand Prix-tasolla 2000-luvun alussa.
 • Ratsastaa yhä korkealla tasolla, mutta on alkanut keskittymään valmentamiseen ja hevosten kasvattamiseen.
 • Elämän hevosia riittää, mutta sydänhevonen on Sigrane

Taustaa

 • Elainen äiti on espanjalais-marokkolainen. Hän on asunut joitakin lapsuuden ja nuoruuden kesiään Espanjassa ja puhuu kieltä väkevällä aksentilla.
 • Puhuu saksaa, hollantia, englantia, espanjaa ja hieman ranskaa sekä arabiaa

Ulkonäkö

 • Luonnostaan tummanruskeat (joskin paikoin harmaantuneet) hiukset jota pitää yleensä sivujakauksella ja siistillä nutturalla.
 • Vaaleanruskeat silmät ja ruskettunut iho. Suurehko nenä ja täyteläiset huulet. Pitkät ripset ja kapeat kasvot.
 • Kilpailuissa hänen tavaramerkikseen on muodostunut vaaleansininen kilpailutakki. Hän myös usein kiinnittää koristeellisen pinssin takin alla olevan valkoisen kilpailupaidan kaulukseen tai valkoiseen kravattiin jos kyseessä on arvoluokka.
 • Vähäisenä vapaa-aikanaan ja harvoissa mahdollisuuksissaan vaihtaa tallivaatteet johonkin hienompaan, on Elaine muodin ystävä. Hän pitää klassisesta vaatetuksesta, matalista korkokengistä, mekoista, hatuista sekä koristeellisisa huiveista.
 • Hän omistaa vuosien saatossa ihan mittavaksi karttuneen kokoelman eri maista ostettuja kultasormuksia ja korvakoruja pienillä värikkäillä kivillä. Arkisin hänellä on yleensä helmikorvakorurt tai pienet kultarenkaat.

Ihmissuhteet

Viktor Dekker

Stal Hartholtin osaomistaja joka osallistuu etenkin hevosten välitykseen. Aikanaan itsekin ollut GP-tason ratsastaja, ja kaksikko on voittanut maajoukkuetasolla joukkuekultaa Euroopan mestaruuksissa. He ovat hyviä ystäviä keskenään ja päätös yhteisen tallin perustamisesta oli helppo.

Sebastian Gerts

Kummipoika, Bastin isä on Elainen isoveli. Elaine on Bastille eräänlainen mentori hänen elämässään vaikkei kaksikko tapaakaan kovin usein – vasta hiljattain Basti muutti Alankomaihin mutta sitä ennen he näkivät vain kesäisin kun hän tuli Elainen tallille perheineen ja pääsi ratsastamaan. Vaikka Elaine onkin valmentaja ja Basti hänen sukulaisensa, ei tämä ole suonut kummipojalleen nepotismin kultalusikkaa vaan testannut tätä vielä ankarammin kuin muita oppilaitaan. Krhm, krhm, muun muassa postittamalla Priskan Rovaniemelle silloin 17-vuotiaan poikarukan riesoiksi.


Tarinat joissa Elaine esiintyy


Comber Cup 2022

Kisoihin lähtö oli aina joissain määrin stressaavaa, mutta tällä kertaa olivat lähtöhetket aiheuttaa Elainelle aivan erityisen harmaita hiuksia. Ehkä hän oli tullut vanhaksi tai sitten tavaran määrä oli vain lisääntynyt, mutta kahta hevosautoa pakatessa punainen lanka lipsui kaikkien käsistä ja jokainen sai välillä pysähtyä päätään raapien pohtimaan mikä puuttui tai oliko jotain ylimääräistä eksynyt mukaan. Oli nimittäin päässyt käymään niin, että lähes koko talli oli lähdössä samoihin kilpailuihin. Samaan aikaan. Samalta parkkipaikalta. 

Elaine seuraili työkaveriensa ja tuttujensa ryntäilyä ja pohti hymähdellen mitä varsinaisena lähtöaamuna olisikaan edessä. Olihan sitä nyt ennenkin matkustettu, mutta näin suurella porukalla oli aina olemassa riski aikataulujen venymisestä ja muista esteistä. Sen ja erityisesti nykyisen tauti- ja maailmantilanteen valossa olikin ihan mukavaa, ettei kilpailuihin lähtö edellyttänyt rajanylitystä vaan edessä oli pelkkä parin tunnin ajo Rottendamiin. 

Matkaan oli lähdössä paljon ensikertalaisia ja raaempia hevosia, mutta oli seassa myös pääluokissa sijoituksia havittelevia konkareita mukaanlukien Sigrane joka oli viimevuonna sijoittunut toiseksi 150 senttimetrin luokassa ja debytoisi nyt Comber Cupin pääluokassa kovin odotuksin. Kilpailu tulisi olemaan jälleen kova – saapuisivathan mittelöön maailman huippuratsukot – mutta Elainella oli käsillä olevia hevosia ja ratsastajia katsellessa ihan toiveikas olo. Pohjatyö oli jo tehty ja nyt mentäisiin vain tekemään parhaansa ja nauttimaan suuren maailman kisaglamourista pitkän treenitalven jälkeen… Jatka lukemista otsikon linkistä