Daan

3 Star Prospect

NimiDaanTuotu04.02.2023
RotuSuomalainen puoliverinenTuojaKaius VRL-14900
VäriMustanruunikkoOmistajaKaius VRL-14900
Säkä172 cmRekisterinumerotVH23-031-0269
SukupuoliOriKoulutustasoTuleva Grand Prix

Daan on energinen ikiliikkuja jonka kanssa elämä ei ole tylsää. Ei se välttämättä loistokastakaan ole, mutta… toiveikasta?

Sen tallikäytös ei ole huonoa sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta vielä on matkaa kuljettavana ennenkuin sitä voi hyväksikään kutsua. Orin karsinasta pääsee kyllä ulos ilman puuttuvia sormia, mutta luimukorvat ja jatkuva steppailu ovat osa kokemusta.

Kilpailutilanteet ovat nuoren orin kanssa vielä melkoista kolikonheittoa, mutta vaikka radan tuloksia olisikin vaikea katsoa on se eittämättä selvää että kyseessä on äärimmäisen lahjakas hevonen, se vain tarvitsee ympärilleen oikeanlaisen tukisysteemin puhjetakseen kukkaan.

i Dallas Calls

dwb rn 172

ii My Number

trak mrn 172

iii 
iie 

ie Danish Girl

dwb m 167

iei 

iee Deja Vu

e Vega

fwb mkm, 165

ei Forever Martini

kwpn rtkm 168

eii For Life
eie Esmeralda

ee Manhattan Vibe

fwb m 172

eei L.A. Feels
eee Summertime
PvmPaikkaJaosLuokkaSijoitus
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit100 cm14/25
05.08.2023Kalopsia-areenaVillit110 cm18/22
27.08.2023Kultasaari Cup 2023Villit110 cm13/25 4 vp 69.983 s
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitMedium Tour 100 cm13/20 8vp
24.09.2023Åland Weekend 2023VillitAmateur Tour 110 cm13/26 4vp
SyntynytSkpl, Nimi, PalkinnotEmäOmistaja
01.09.2023t. Rosegarden’s DeathbirdThe Original Motion Picture SoundtrackVRL-14900

Päiväkirja

Jos Elaine oli jotakin kaikkien näiden vuosien aikana oppinut, oli se luultavasti se että joskus asioita vain tapahtui luonnostaan, palaset loksahtivat vahingossa kohdilleen.

Siltä hänestä taas tuntui kun suuri musta ori peruutti trailerista sisäpihalle ja sen kengitetyt kaviot kopistelivat asfaltilla kun se yritti polkea korkeita kuljetussuojia jalastaan. Viktor oli tavannut pari kuukautta sitten nuorten hevosten kilpailuissa tutun kasvattajan joka tarjosi paria hevostaan, ja hän oli ajanut Noran kanssa paikanpäälle viikko keskustelun jälkeen. Daan oli tehnyt kaksikkoon vaikutuksen ja ylläpitodiilistä sovittiin lopulta puhelimitse.

Oli aikainen arkiaamu Hartholtissa ja vähäiset paikallaolijat (Aamutakkiin pukeutunut Elaine, haukotteleva Viktor ja tallivaatteidensa päälle viltin käärinyt Nora – tytöt ja Milo olivat päärakennuksen uumenissa jakamassa aamuheiniä) olivat kerääntyneet ihmettelemään oriita joka moljotti heitä yhtälailla takaisin. Hevosauton kuljettaja haki ohjaamosta papereita ja pyysi allekirjoittamaan, ja sen jälkeen hän peruuttikin jo pihasta ja jätti jälkeensä Viktorin vieressä steppailevan oriin joka hirnahteli kimeitä tervehdyksiään aamu-usvaiselle, kelmeässä auringonvalossa kylpevälle tallinpihalle.


Helmikuu 2023 – kevyt välipäivän hölkkä, satulassa Vanessa Braut

Oli lauantaiaamu ja ilma oli kostean kirpeä, mä olin puoli tuntia sitten kirjaimellisesti vasta herännyt. Nyt kello oli hädin tuskin kahdeksan aamulla, aamukahvi oli ollut jonkun ystävällisen aamuvirkun pannuun jättämä tilkka tummaa paahtoa ja päällä oli heti ensimmäisenä käteen osuneet puhtaat ratsastushousut, tumma kuoritakki ja ratsastussaappaat jotka kaipasivat kipeästi pesua.

Daan katsoi mua vähän loukkaantuneena. Olin tullut vartti sitten sen karsinaan luuri korvan ja olkapään välissä ja varustanut oriin huomioimatta juurikaan sen hyväntuulista läsnäoloa. Mä naurahdin, taputin sen kaulaa ja kävin hakemassa karsinan edustalle tuomani mustan satulan jonka heivasin sen selkään. Kohotin huopaa satulan etukaaren alta siten ettei säkä jäänyt tukistuksiin, katsoin ettei satula istui oikeassa kohtaa, silitin käden selän ja huovan välistä suoristaen rypyt ja kiristin satulavyön niin että varaa oli vielä.

Hetkeä myöhemmin Daan kapea selkä keinutti mua suuressa käynnissä, se pärskähteli tyytyväisen oloisena ja venyttely kaulaansa tutkien kentän reunoja. Kello oli oikeasti aika vähän kun mä aloin olla alkukäyntien kanssa valmis, aamu-usva verhosi meidät sisäänsä ja ilma oli kostean raikas. Heitin oriin lautasilla keikkuneen enkkuviltin kentän aidalle ja kokosin ohjia paremmin käsiini.

Kiristin satulavyötä vielä reiällä, suoristauduin sitten selässä ja nostin ravin. Ilahduin miten Daan vain nosti sen ja lähti lennokkaaseen, eteenpäinpyrkivään liikkeeseen, sillä toista oli ollut eilen ratsastamani hevosen kanssa jota oli saanut puristaa, maannitella ja puskea eteenpäin jotta se olisi liikkunut yhtään reippaammin. Asetin mustaa suurille ympyröille, tein kaarevia uria ja vaihdoin välillä suuntaa. Orii alkoi vertyä, myötäämään niskaansa ja asettumaan vielä paremmin. Silitin sen kaulaa ja kehuin ääneen.

Istuin harjoitusraviin ja lähdin kokoamaan ravia, D oli kuitenkin alkuverryttelyn ajan kulkenut aika pitkässä ja rennossa muodossa. Tein käynti-ravi siirtymisiä, sain oriin vastaamaan herkemmin apuihin ja eipä sen ravikaan näyttänyt enää kentän peileissä hassummalta. Pidimme pienet välikäynnit ennen laukkatyöskentelyä, huikkasin moikat kentän ohi kulkeneelle työkaverille ja otin Daan takaisin tuntumalle. Laukka nousi herkästi, orii oli innoissaan ja otin sen suurelle keskiympyrälle. Asetin sitä, hain laukkaan rentoutta ja sain pikkuhiljaa haluamaani, Daan oli siitä poikkeuksellinen nuori että se jaksoi ihmeen hyvin vain tehdä ja kuunnella. Otin sen uralle, ohjasin kokorataleikkaalle ja vaihdoin laukan joka yllättäen todella vaihtui eikä rikkonut raville välissä. Toisaalta, allanihan oli nuori ESTEhevonen.

Teimme lisää asetusta ja rentoa työskentelyä tähän suuntaan, ja huomasin että tämä suunta oli Daanille vähän vaikeampi. Otin sen taas suurelle keskiympyrälle, sain oriin ihan hyvin avuille ja vähän asettumaankin ja kehuin sitä vuolaasti. Loppuverryttely sujui hyvin ja vertynyt, hyväntuulinen orii oli todella mukava ratsastettava. Se oli hyvin pohkeen ja ohjan välissä ja oli kuuliainen, asettui hyvin ja väläytteli omahtoisesti vähän peräänannonkin kaltaista. Loppukäynneillä heitin ohjat sen kaulalle, otin jalustimet jalasta ja halasin oriin lämmintä kaulaa.