Vertti

3 Star Prospect

virtuaalihevonen, a sim-game horse

NimiCave’s CleverdonSyntynyt14.07.2021 Suomi, 4-vuotias
RotuSuomalainen puoliverinenKasvattajaTiikeriluola, Tiikeri VRL-10741
VäriTummanrautiasOmistaja*Joanna Frisk, Kaius VRL-14900
Säkä172 cmRekisterinumerotVH21-031-0240, #PKK4362
SukupuoliOriKoulutustasoHeB/120 (potentiaali VaA/160/CIC4)

Jansun ei ollut edes pitänyt ostaa hevosta ainakaan näin pian Tuiren myymisen jälkeen, mutta jotenkin lumipalloefekti oli lähtenyt liikkeelle kun Inari oli silkkaa piruuttaan lähettänyt muutaman myynti-ilmoituksen… Joiden selaamisen jälkeen oli sovittu aika katsomaan ylihienoja puoliverisiä hintalapulla joka sai kyseenalaistamaan koko touhun järkevyyden. Silti hän päätyi allekirjoittamaan kauppakirjat tummanrautiaasta nelivuotiaasta joka kiinnitti huomion jo myyntipalstaa plärätessä ja ihastutti koeratsastuksessa vaikka olikin melko raaka ratsastettava.


Vertti on juuri se hevonen jonka mahdotonta pysyä paikallaan. Se tarvitsee jatkuvasti ärsykettä ja tekemistä, ja jos sitä ei sille järjestä niin asia järjestyy kyllä omatoimisestikin. Vetosolmut avautuvat kuin itsekseen ja ori on muutenkin taitava keplottelemaan itsensä ulos enempi vähempi kiperistä tilaista.

Vertti on asiallinen ja hyväntahtoinen ori joka suhtautuu työntekoon vakavamielisesti. Treenien ulkopuolella sen pehmoisempi puoli pääse esiin ja yhteiset hoitohetket sujuvat yleensä kirjaimellisesti yhdessä – Vertti seuraa kiinnostuneena mikä harja seuraavaksi otetaan käteen tai mitkä pintelit pistetään tänään ja tapaa tökkiä ihmisiä turvallaan huomion ja herkkujen toivossa. Eläinlääkärin toimenpiteet sujuvat yleensä mukavissa tunnelmissa viimeistään pikku päiväkännien jälkeen, mutta kengittäjä saa hikoilla hetken tämän kaverin kanssa ennen kuin jalka nousee eikä kaikki paino vahingossa valukaan juuri sille jalalle jota ollaan operoimassa.

Ratsaille noustessa ori vaatii kokeneen kuskin, mutta tiettyyn pisteeseen asti Vertti kestää vähän raaempaakin ratsastusta. Kuka tahansa voi siis hölkätä tällä hevosella, mutta kun ohjat otetaan käteen ja hommat alkavat niin satulassa istuvan olisi hyvä tietää vähän muutakin kuin miten kevennetään ja missä on jarru.

Esteillä Vertti on eteenpäinpyrkivä ja voimakkaasti etenevä ratsastettava jonka kanssa saa ilmaisen käsitreenin kun sen yrittää pitää raiteillaan. Ori kun kääntyisi vaikka viisisenttisen päällä ja esteeltä toiselle siirtyessä voivat käännökset olla aika veitsenterällä tanssimista. Maastoesteillä Vertillä on hyvä kestävyys ja voimaa läpi radan, ja se harvemmin pääsee väsähtämään ennen maaliviivaa. Kouluaitojen sisällä meno on usen vähän hallitumpaa, mutta ori on siitä velmu tapaus että se kulkee kyllä ainaa kauniissa nyökyssä mutta harvemmin koko kropan läpi saatikka sitten rentona. Niinpä kaikki työ painottuu yleensä takajalkoihin ja koko kropan hallintaan, ja siinä onnistuminen ei ole tämän hevosen kanssa mikään pikkujuttu.

Orilla on paljon energiaa ja vapaapäivät eivät ole kovin yleinen näky sen liikutuspäiväkirjassa, ne kun eivät sille sovi. Aina ei tarvitse ratsastaa mutta enemmän kuin yksi kävelypäivä viikossa ei onnistu.

Ei tule pääasiallisesti toimeen orien tai ruunien kanssa, tarhaa itsekseen.


Sukutiedot

5

i Catman Cave

fwb, musta, 170

ii Justin Cave
fwb, rautias 170
iii Windwalker Hexen

ERJ-II, KRJ-I

iie Rennica Harley

ERJ-III

ie Cattitude Hills

KTK-III, ERJ-I
fwb, ruunikko 170

iei Darcon F

VIR MVA Ch KTK-I

iee Kastanjan Catmint

KTK-II

e Cave’s Fienga EV-II

fwb, punarautias, 171

ei Gohery Cave EV-II
hann-o tummanruunikko 170

eii  Grand Roheryn CW

KTK-II, ERJ-I, HANN-II

eie Viper Silvers
ee Four Clover Cave
fwb, rautias 170
eei Trouble Clover Z

KTK-II, EV-II

eee Formoj Moomins RSE

ERJ-I, KRJ-II

Isälinja: i. Catman Cave, ii. Justin Cave, iii, Windwalker Hexen, iiii. Justin Bellamy, iiiii. Big Like Sea

Emälinja: e. Cave’s Fienga, ee. Four Clover Cave, eee. Formoj Moomins RSE eeee. Dark Star Apple, eeeee. Screamin’ GER

Jälkeläiset

synt o/t Nimi (e.)


Rate My Pony -laatuarvostelu 3 Start Prospect (1008 p.)

Rakenne 58% Liikkeet 41% Luonne 55% Taidot 52% Käytös tilaisuudessa 79%


PÄIVÄKIRJA


27.8.2021 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Kaius

“Hypännyt nuorten luokissa 120 cm ja potentiaalia pitkälle. Niin, ja suvusta löytyy…” 

Myyjän puhe muuttui pikkuhiljaa puuroksi Jansun korvissa. He seisoskelivat lämmitetyssä maneesissa onnistuneen koeratsastuksen jälkeen ja katselivat nyt kun ammattilainen ratsasti ja hyppäsi orilla. Hypyt olivat helpon oloisia ja liikkeitä oli ilo katsella.

“Kuinka paljon se nyt maksoikaan?”, Hän kysyi vaikka muistikin luvun turhan hyvin.

“Kyllähän hyvät hevoset maksavat…”  

Jansun ei ollut edes pitänyt ostaa hevosta ainakaan näin pian Tuiren myymisen jälkeen, mutta jotenkin lumipalloefekti oli lähtenyt liikkeelle kun Inari oli silkkaa piruuttaan lähettänyt muutaman myynti-ilmoituksen… Joiden selaamisen jälkeen oli sovittu aika katsomaan ylihienoja puoliverisiä hintalapulla joka sai kyseenalaistamaan koko touhun järkevyyden.  

Ratsuttaja pysäytti orin keskelle maneesia, liukui alas satulasta ja taputti sitä kaulalle. Jansu oli siinä vaiheessa allekirjoittanut mielessään jo useita kertoja, vaikka hinta olikin suolainen niin hän olisi ennenpitkää katunut jos tummanrautias olisi jäänyt myyjälle.