Adrik Jämsén

Syntynyt 23.8.1942 Helsingissä, Suomessa

Huopalätsäisen kouluvalmentajan tietävät lähes kaikki, mutta kun aletaan kysyä nimeä ihmeellisempää tietoa, loppuu monelta data kesken. Adrikista on hankala ottaa selvää, koska mies saattaa puhua paljon mutta harvemmin itsestään. Asiaa omista ja muiden hevosista riittää ja hän turisee mielellään niitä näitä, mutta aihepiiri pysyy lähes poikkeuksetta tiukasti poissa omasta yksityiselämästä ja menneisyydestä.

Tiukan, konservatiivisen kasvatuksen saanut mies on suoraryhtinen, kylmän kohtelias ja erinomainen ratsastaja. Hän on valmentajan roolissa säälimätön ja keskittynyt, kentän ulkopuolella taas vaisun rauhallinen, eikä hänen suustaan ikinä kuule voimasanoja tai oikeasti luokkaavia lausahduksia – miehen puolitotinen piikittely kun on vain osa kylmänjäykkää ja epävarmaa maskia jota hän yrittää itsensä ja muun maailman välissä pitää.

Moni tuntuu vähän pelkäävän häntä, ja jos Adrik kävelee käytävän poikki, saattaa keskustelu hiljetä tai loppua kokonaan. Kylmän kuoren takana on kuitenkin pehmeä ja lämminhenkinen ihminen, joka ei ehkä aina tajua kaikkia nykyajan ilmiöitä mutta yrittää suvaita näkemänsä.

Hevostenkäsittelijänä hän on lempeä mutta johdonmukainen. Adrikin suosikkilauseita on, että hevonen ei ole kouluratsastusta vaan kouluratsastus hevosta varten, ja hänelle koko pohja-arvo on terve ja työstään nauttiva hevonen joka ei koe kipua. Adrik osaa olla vaativa, mutta hän ei ikinä pyydä hevoselta enempää kuin se osaa. Ratsastajia sen sijaan on lähtenyt itkienkin pois hänen valmennuksistaan…


Nippelitietoa

  • Adrik on puoliksi venäläinen ja puhuu kieltä toisena äidinkielenään
  • Asui nuoruusvuotensa (30-40) Saksassa valmentaen ja kilpallen arvostetuilla talleilla. Hän on tunnettu nimi suomalaisissakin hevospiireissä, vaikka aktiivisesti ihmisjoukkoja ja suurtapahtumia vältteleekin.
  • Jäi leskeksi 45-vuotiaana kun hänen samanikäinen vaimonsa kuoli auto-onnettomuudessa.

Ihmissuhteet

Anna Jämsén

Ainoa lapsi.